Sportvoeding

We hebben ook sportvoeding in ons assortiment.

Duursport is een langdurende belasting met een redelijke intensiteit en kortdurend interval (2-10 minuten) met een hogere intensiteit. Voorbeelden zijn fietsen, joggen, hardlopen, schaatsen, skeeleren, skaten, zwemmen, aqua-joggen, aerobics, langlaufen en skiën.

Bij duursporters ligt het energieverbruik hoog. Daarom is belangrijk dat het lichaam tijdens het sporten over voldoende energie kan beschikken. De reserves aan koolhydraten zijn echter beperkt aanwezig en moeten tijdig worden aangevuld; de vetten daar en tegen zijn meestal wel voldoende voorradig.

Bij een langdurige inspanning is het aanvullen van de benodigde energie een must! Het lichaam kan gemiddeld maximaal 60 gram koolhydraten per uur opnemen.

Voor langere inspanningen is het aan te bevelen een uur voor het fietsen een duursport shake te nemen om het lichaam met extra energie te laden. Naast de cytomax drink die tijdens het fietsen wordt gedronken adviseren wij daarnaast ook 1 koohydraat (carb) gel per uur te nemen om verzekerd te zijn van voldoende brandstof. Voor herstel adviseren we dan naast de herstel capsules van dit pakket een eiwit shake te nemen.