Fitness

Fitness, de populairste sport van Nederland met verreweg het grootste aantal beoefenaren. Vrijwel iedere sporter naast de eigen sport aan fitness om het lichaam beter te trainen. Of je nu hardloopt op de loopband of af wilt vallen. Spinning maar ook cardio zijn de laatste jaren voor steeds meer sporters "gewoongoed" geworden.
Wij verkopen voor actieve dames en heren alle benodigde functionele sportkleding, een mooie kwaliteit tegen de beste prijs.

In onze sportwinkel verkopen we o.a. de bekende merken: Hummel, Masita en Erima

 

Waarom is het dragen van een goede sportbeha belangrijk?

  • De borsten worden gedragen door de borstspieren en de rugspieren. Zonder een goede ondersteuning zullen ook deze met name bij de grotere cup maten zwaarder worden belast.
  • Tijdens het sporten bewegen de borsten zich over drie assen, voorachter, links-rechts en boven-onder.
  • Zonder het gebruik van een goed ondersteunende sportbeha is de uitslag of Bounce van de borsten bij een D-cup wel negen centimeter. Deze Bounce geeft niet alleen een onplezierig gevoel, het is ook schadelijk voor de borsten.

Om er zeker van te zijn dat een sportbeha u het best ondersteund, geven we wat tips voor een juiste pasvorm. Wij raden u dan ook aan dat u professioneel wordt ingelicht want 80% van de vrouwen draagt een onjuiste sportbeha maat! De juiste pasvorm is belangrijk voor een goede prestatie!

  • De onderband rondom de ribben zal zowel aan de voor- als aan de achterzijde op dezelfde hoogte moeten zitten. Hij moet comfortabel maar stevig zitten. Een goede graadmeter om te zien of de onderband goed aansluit is door 2 vingers tussen de band en de huid te plaatsen, als er meer ruimte tussen zit dan kan er door de onderband wrijving ontstaan op de huid.
  • De cup zal de volledige borst moeten bedekken zonder vouwen in de cup. Er mag geen decollet√© te zien zijn.
  • Sportbeha's zijn er in verschillende stijlen: de tradionele U-vorm of racer back. De schouderbanden moeten zo versteld worden dat ze volledig aansluiten op de schouders maar met anderhalve centimeter ruimte.

 

 

Er is keuze uit de volgende merken: